Lényeges a tartós bukósisak robogóhoz

Bukósisak robogóhoz

Vannak olyan motoros sisakok, amelyek direkt azon motorkerékpárosoknak készültek, akik általában nem repesztenek száz fölött az utakon, hanem ennél jóval lassabban közlekednek. Természetesen a bukósisak robogóhoz is kötelező, hiszen akkor is nagyon megütheti magát az ember, ha például 50 km/h-s sebességnél esik el.

A bukósisak robogóhoz kategórián belül számtalan modell áll rendelkezésre. Ott vannak például a nyitott fajták, amelyek bár nem rendelkeznek az állkapocs-védelemmel, roppant kényelmesek és az egyszerű zárhatóság is adott. Az ilyen fajták között lehet találni olyan darabokat, amelyeket sokszor lehet látni a Harley vagy a chopper motorosokon. Nyilvánvalóan, ahogy minden robogót, úgy minden egyes bukósisak robogóhoz passzoló változatot is tesztelnek.

Emiatt azok meg kell feleljenek a legszigorúbb európai jóváhagyási szabványoknak. Szinte mindegyik webáruházban megvehetőek azok a bukósisak robogóhoz fajták, amelyek teljes mértékben meg tudják védeni a viselőjének a fejét. Csakis olyan modellek jöhetnek szóba, amelyeknél a tartósság a legfontosabb tulajdonság.

Print Friendly, PDF & Email