Kakaóbab töret: édesség és superfood
A szénhidrátcsökkentett diétát folytatók a Fittpiac oldalán a desszertek készítéséhez is találnak hozzávalókat. Megfelelő alapanyag a kakaóbab töret, ami önmagában is remek nassolni való és müzlihez, joghurthoz keverve nagyszerű feltét. Ez a különlegesség nyers perui kakaóbabból készül, ami válogatott ültetvényekről, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.
Előállítása pörkölés nélkül történik, az apró darabokra tört kakaóbab finom szárítás folyamatának van alávetve, aminek során kifejlődik a pompás, enyhén fanyar, csokoládé jegyekben gazdag íze. Desszertekhez, süteményekhez ideális összetevő, rendkívül alacsony szénhidráttartalmának köszönhetően önmagában, frissítő snack gyanánt is nyugodtan fogyasztható.
A kakaóbab flavonoidokban gazdag. amiknek köszönhető a hatékony érfalvédő és érfunkció javító tulajdonsága, továbbá fontos szerepe van a szívinfarktus, a stroke, a demencia és a rákos megbetegedések megelőzésében. Mindezek mellett, a kakaóbab töret az élénkítő hatása miatt is kedvenc csemege.