Gluténmentes liszt kenyérsütéshez is ideális
A legfinomabb és legjobb kenyeret kovásszal készítik. A kovász nem másból, mint vízből, élesztőből és lisztből áll össze. Több napig hagyják állni és folyamatos táplálás után használják csak fel. Azonban, mára már nemcsak búzalisztből készítenek kenyereket, cipókat vagy más pékárukat. A gluténmentes liszt sütéshez is felhasználható, hiszen az allergiások, az előbb említett lisztfajtából süthetnek süteményeket. A sütemények sütéséhez is igen jó választás lehet egy gluténmentes termék, hiszen az íze nem annyira eltérő a búzaliszt megszokott ízétől. A bionaturabc.hu oldalon számtalan termék közül válogathatunk. Ezen az oldalon a liszt érzékenyek, a tejre allergiások, a paleolit diétát tartó és cukorbetegségben szenvedő személyek egyaránt megtalálhatják a betegségükhöz, diétájukhoz leginkább illő terméket. A gluténmentes liszt kimondottan előnyös lehet azok számára is, akik fogyni szeretnének. A természetben megtalálható gluténmentes élelmiszerek közé sorolhatóak a zöldségek, a gyümölcsök, a halak, tejtermékek, a húsok és a tojás is.