Mit lehet még használni disznóvágáshoz?
Disznóvágáshoz nagyon sok eszközre van szükség. Első körben bizonyára a jó kések, vágódeszkák, hurka és kolbásztöltők jutnak az eszébe, de ezek mellett még rengeteg minden van, ami elengedhetetlen és ami könnyebbé, gyorsabbá teszi a munkát. Többek között elő kell készíteni minél több tálat, fazekat és lábast, hogy legyen mibe tenni a feldolgozott húst, begyúrni a kolbász- és hurkamasszát, sózni a szalonnákat, csontokat, oldalasokat, lábakat, fejet és bőrt.
Kell valami, amibe közben elkészülhet a hagyományos disznótoros, valamint ahhoz is kell egy nagyobb edény, hogy a hurkákat megfőzzék. Ezeken kívül természetesen húsdarálóra is szükség van, lehetőség szerint legalább kettőre, hogy a kolbászhús és a hurkába való egyszerre készülhessen el. Töltőből sem árt, ha több van és a kényelem érdekében az a legjobb, ha ezek elektromosak, akárcsak a daráló.
Ezekkel a masinákkal órákat lehet megspórolni, ezért érdemes befektetni a beszerzésükbe. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a fűszerekről és belekről sem, mert ezek hiányában elúszhat az egész munka. Ha már ismeri a disznóvágáshoz használt klasszikus eszközöket, ezen a linken egyéb kiegészítőket is találhat. Például már az első lépéseket leegyszerűsíti, ha van kéznél egy orrfogó és kábító pisztoly, aminek használatát már egyébként törvény írja elő, ugyanis éber állatot nem szabad leszúrni.
A munkafolyamat további részeiben a különféle horgok, klipszek, klipszelők, fűzőtűk jelenthetnek nagy segítséget, illetve töpörtyűkinyomó meglétével is értékes perceket lehet nyerni. Ha szeretné ezekből bármelyiket beszerezni a következő disznóvágáshoz, akkor csak a bollerbolt.hu weboldalra kell ellátogatnia, ahol mindezeket az eszközöket egy helyen megtalálhatja, sőt, még többféle terméket is megismerhet.
Böngéssze át a kínálatot és válogassa össze mindazt a hagyományos és modern árucikket, amivel egyszerűbbé teheti a munkát! Meglátja, kevesebb fáradtsággal is ugyanolyan élmény lesz és a végeredmény, sőt, talán még jobb is lehet, mint általában!