Az étvágyat fokozó Anthon Berg
Étkezések előtt jólesik egy pohárka alkoholos italt elfogyasztani, hiszen meghozza az ember étvágyát. A falusi emberek általában valamilyen saját készítésű, házi pálinkát szoktak inni evés előtt, azonban időnkét jó mást is kipróbálni. Az Anthon Berg a saját kategóriájában is különlegességnek számít több szempontból is.
Elkészítésének ötletét egy híres marcipántallértól kapta, aminek ugyanez a neve. Ugyanakkor, amíg általában mindegyik likőr ír whiskyt tartalmaz, addig az Anthon Berg valódi jamaikai rumot. Fogyasztásával vigyázni kell, mert tartalmaz tejet is, ezért, akinek problémája van a tejtermékekkel, annak nem ajánlott.
Általában hűtve kell tárolni és fogyasztani is. Nem szabad túl nagy adagot egyszerre meginni belőle, mert magas alkoholtartalma miatt könnyen padlóra küldi az embert. Felbontása után félévig megőrzi a szavatosságát. Az Anthon Berg krémlikőr különleges ital, amivel nemcsak az étvágyunkat fokozhatjuk, hanem a hangulatot is egy baráti vagy családi összejövetelen, hiszen a kortyolgatásával könnyebben oldódik a hangulat.