A gluténmentes pékáru egyre elterjedtebb
Mindenapunk egyik sarkalatos pontja lehet, ha valamilyen anyagra érzékenyek vagyunk. Eléggé elterjedt, hogy a különböző lisztes dolgokat az emberek szervezete nem tolerálja megfelelően. Ugyanakkor rengetegen szeretik a süteményeket. Ilyen esetekben sincs gond, hiszen már a gluténmentes pékáru bárhol kapható. De nemcsak sütemény lehet ez, hanem különböző kenyerek, zsömlék, és kiflik.
A mindennapi táplálkozásunk elengedhetetlen velejárója a kenyér. Reggelire sokan szeretnek pirítóst enni egy kis fokhagymával. Ez egy jó indítója lehet a napnak. Mások jobban szeretik zsömlével kezdeni az étkezést vagy esetleg egy pár kiflit falnak fel reggelire.
Bármit is választunk, a lényeg, hogy gluténmentes pékáru legyen. A lisztérzékenység sokáig lappang bennünk és lehet, hogy észre sem vesszük, amíg súlyosabb tünetei nincsenek, ezért érdemes mindenképpen figyelni a táplálkozásra, de az sem válik kárunkra, ha néha egy kicsit diétázunk. A gluténmentes pékáru ugyanolyan, mint a hagyományos és ha nem tudjuk, hogy melyikből hiányzik a glutén, lehet észre sem vesszük a különbséget.